Второ СУ „Никола Й. Вапцаров“ гр. Монтана – Честване в чест на Швейцарските учители

Второ СУ „Никола Й. Вапцаров“ гр. Монтана
Поклон пред учителите, които пазят културата, възпитават в уважение, съпричастност и достойнство своите възпитаници. Вие сте пример!
„По повод навършването на 130 години от пристигането на швейцарските учители, които поставят началото на системното училищно физическо възпитание в България и имат огромен принос за развитие на спортното движение и възпитание на българската младеж в родолюбие, хуманни ценности и гражданска култура, във Второ СУ „Никола Й. Вапцаров“ гр. Монтана се организираха инициативи, за да се отдаде уважение и признание към тяхното дело.
Учениците от V a клас, с преподавател г-жа Малена Иванова взеха участие с рисунки по темата. Проведе се и футболна среща между отборите на IV „a“ и IV „б“ клас с класни ръководители г-жа Цветелина Миткова и г-жа Нина Которова. На учениците бяха представени добродетелите в спорта: честна игра, приятелство, усъвършенстване, доблест, уважение и др. от преподавателите по ФВС- г-н Георги Георгиев и г-жа Велина Рангелова. Учениците са забавляваха, докато се състезаваха и усвоиха нови знания. Благодарим на всички участници за ентусиазма и желанието!“

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

English