Съобщение от проф. Лозан Митев, председател на НОА на БОК 25.05.2024г.

Съобщение от проф. Лозан Митев, председател на НОА на БОК

25 май 2024 година

Скъпи олимпийски деятели, педагози, съратници на Националната олимпийска академия на БОК,
Приемете най-сърдечните поздравления от ръководството на БОК и лично от мое име в знак на благодарност и уважение към Вашите достойни усилия да развиваме Олимпийското възпитание, образование и култура, като част от нашата всеобща нацииолна просветителска  дейност първооснована от светите братя Кирил и Методий – едни от най-изтъкнатите хуманисти и духовни колоси през Средновековието.
И както винаги, споделям, важно е всекидневно да имаме съзнанието и достойноството, че сме техни ученици, да се уповаваме на техния дух и сили във времената на безпросветност, да разнасят светлината на мъдростта и истината.
Съобщавам Ви, също така, че след консултации с ръководството на БОК, като се взеха под внимание важни и неотложни ангажименти на институцията, се взе решение 42 сесия на НОА за млади участници и 12 сесия за учители по физическо възпитание да бъде отложена за периода средата – края на м. октомври, като на този форум ще бъдат поканени за участие и представители на НОА от Балканите и представители на Международната олимпийска академията.
Ето защо, надявам се, че въпреки промяната, ние ще успеем до тази дата да доразвием нашата работа и да подготвим още по-пълноценно нашето представяне.
В началото на м. септември ще Ви информираме за конкретните условия и организация на сесиите за да може да се подготвим всички достойно за тяхното провеждане.
 С уважение,
проф. Лозан Митев, председател НОА на БОК
 
 

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

English