ОСМА НАЦИОНАЛНА ОЛИМПИЙСКА КОНФЕРЕНЦИЯ 14.09.2023г.​

„Ролята на спорта в училище за нравствено възпитание в граждански добродетели“
На 12 и 13 септември в град Чепеларе се проведе значим педагогически форум на 68 учители по физическо възпитание от 30 града в цялата страна. Задачата на конференцията бе да разгледа и постави на обсъждане пътища за насърчаване на нравственото възпитание на учениците чрез изготвяне на инициативи и методики за педагогическия процес, които да ползват учителите за изграждане на добродетели в поведението на учениците.
Конференцията се организира съвместно между БОК, НСА „Васил Левски“, РУО София област и РУО Смолян“
Този форум практически осъществява на дело стратегията за сътрудничество с образователната система, общинските власти и спортните организации като пример за търсене на решения в сложните предизвикателства на спорта.
Конференцията бе открита от кмета на Чепеларе Боран Хаджиев. Приветствие към участниците направи и началника на РУО Смолян Никола Запрянов. Генералният секретар на БОК Белчо Горанов връчи почетния орден на БОК на олимпийките Милка Манева и Павлина Филипова и представи актуална информация за подготовката на България за Олимпийските прояви през следващата година.
Методическата подготовка и провеждането на форума се осъществява като резултат от успешното прилагане на постиженията от научния проект „Интегриране и хармонизация на програми за олимпийско възпитание с учебната програма и планове в уроците по физическо възпитание“ ръководен от специалисти на Националната спортна академия „Васил Левски“.
Лектори на конференцията бяха проф. Лозан Митев, доц. Корнелия Найденова, гл. ас. Емилия Витанова и хон.преподовател Ваня Йорданова координатор на международната дейност на Академията.
Специално внимание по време на работата бе отделено на 100 годишнината на БОК и неговото място в спортното движение. Участниците в конференцията – предимно възпитаници на НСА „Васил Левски“ се запознаха с последните постижения на Академията и нейния новоизменен облик, както и с възможностите за постоянна съвместна работа с учителите целогодишно чрез дейността на Олимпийския образователен център.
На всички участници бе предоставен богат пакет от образователни и методически материали и филми в помощ на учебния процес

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

English