Началото на Олимпийската 2023 г. учебна година даде клуба в Радомир, 09.02.2023

На 9 февруари 2023 г. се навършват 20 години от създаването на Олимпийски клуб Радомир. Нашите олимпийски приятели от града, под ръководството на обичаната в целия град учителка Доротея Андонова и член на Съвета на Националната олимпийска академия на България, дадоха началото на Олимпийската 2023 г., в която ще честваме както 100 годишнината на БОК, така и 40 годишнината на НОА.
По този повод, китно подреденото и изпълнено с много творчество, култура и педагогически заряд основно училище „Христо Смирненски“ даде началото на предвижданите от Олимпийския клуб в град Радомир образователни, спортни и културно-художествени прояви, с които през цялата година младите хора от града и спортната общественост ще съпреживеят по един неповторим начин емоционалното послание на Олимпийската идея чрез изявите на учениците, състезателите и талантите на града.
Директорката на училището госпожа Румяна Давидкова даде началото на вълнуваща спортно-образователна изява на най-малките Олимпийци в града от първи до четвърти клас, откривайки Олимпийския празник на училището с топло приветствие и пожелания за достойна изява на нейните възпитаници. В салона по телесно възпитание и спорта на челно място бяха състезателите от отбор „Юнак“ и отбор „Олимпиец“, подкрепяни сърдечно от своите съученици. В салона бяха изтъкнати педагози, председателя на Общинския съвет на града Светослав Кирилов и почетния гост госпожа Доротея Андонова – председател на Олимпийския клуб в Радомир. На тържеството присъства проф. Лозан Митев, председател на Националната олимпийска академия и голям приятел на младите хора в Радомир.
Празникът бе открит с националния химн и музикално поздравление от училищния оркестър. След това учителката по физическо възпитание и спорт Десислава Банкова даде начало на състезията. Учениците се съзтезаваха, както в Древните Олимпийски игри – атлетически игри и състезания в познанието и изкуствата. Децата изявиха своя състезателен дух за победа в щафетите и показаха блестящи познания за историята, културата и развитието на Олимпийското движение.
Победители станаха Олимпийците и с много достойнство те поздравиха своите достойни противници Юнаците.
Търществото завърши с кръшно Българско хоро, в което взеха участие децата, учителите, директора, родителите и гостите. Радостта, доброто настроение, усмивките на децата и родителите изпълниха с топлота и жизнерадостно настроение атмосферата на празника от началото до край.
Огромна благодарност и уважение към дръзновението и хуманното послание на нашите приятели от Радомир.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

English