На 16 февруари 2024г. в СУ „Васил Левски“, гр. Пловдив, се проведе Олимпийски ден.

На 16 февруари 2024г. в СУ „Васил Левски“, гр. Пловдив, се проведе Олимпийски ден. По време на празника децата на Пловдивското училище проведоха финалният кръг от във викторина свързана с Олимпийската слава на България, награждаване за литературно есе и народни танци. Олимпийският ден е част от цяла поредица дейности през 2024 година свързани с юбилейните 75 години на училището.

Тази година  Олимпийският празник бе обвързан с проект „Мисия Родина“ по идея на основателя и продуцент на ансамбъл „Българе“ Христо Димитров. Хореографът и режисьор е двигател на кампанията, чиято цел е създаване на неформално общество, което чрез поведението и делата си да стане фактор на промяната и да убеди повече млади хора, че е възможно да открият щастието, смисъла и призванието си у нас.

На Олимпийският ден представители на НСА и Национална Олимпийска академия бяха доц. Корнелия Найденова и Ваня Йорданова. Доц. К. Найденова прочете поздравителният адрес изпратен от Ректора на НСА и завърши с думите „Ако мисия Олимпизъм се обедини с мисия Родина – мисия Образование ще бъде успешна“.

Поздравления на целия екип на училище „Васил Левски“, гр. Пловдив за проявеното отношение и усърдност в работата с учениците си.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

English