Олимпийски ученически спортен празник в град Костинброд

На 27 април 2024 г. в град Костинброд се проведе Олимпийски спортен празник. Организатор на събитието беше СУ „Петър Берон“ град Костинброд. Празникът се проведе като част от дългогодишното сътрудничество между НСА „Васил Левски“ и РУО София област в рамките, на което ежегодно се провеждат събития за учители по физическо възпитание и спорт, както и за ученици от цяла София – област.
Олимпийският празник бе посветен на възпитанието на нашите деца в ценности чрез спорта и физическото възпитание, както и на делото на проф. Михаил Бъчваров, една от най-емблематичните личности, посветил живота си на българският спорт и леката атлетика.  Събитието е част и от поредица дейности през 2024 година посветени на 130 години от пристигането на Швейцарските учители в България.
Домакин на събитието беше директора на СУ „Петър Берон“ град Костинброд г-н Кирил Станев, а официални гости бяха г-жа Росица Иванова, началник РУО София –Област, г-жа Ани Спасова, старши експерт по физическо възпитание и спорт, доц. Емилия Витанова, преподавател към НСА „Васил Левски“, Ваня Йорданова, докторант към НСА и председател на олимпийско дружество на учителите.
Подкрепа в провеждането на спортния празник оказаха и студенти на Национална спортна академия, както и наследници на проф. Бъчваров.
По време на празника сплотеният екип от учители по физическо възпитание и спорт, които са и основен организатор на събитието, проявиха творчество и направиха празника изключителен. Сред  най-запомнящите се моменти беше пускането на живи бели гълъби, символ на мира и чистотата на Олимпийската идея, както и пренасянето на олимпийският огън сред учениците.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

English